Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

PLEZAJOČA LAKOTA - veliki očiščevalec našega telesa

PLEZAJOČA LAKOTA - veliki očiščevalec našega telesa
Napisala: Jožica Gregorič 4. March 2020 1 min branja

Plezajoča lakota (zaščitena) - ljudska imena: smolec, smolika, maček, slipovka, hr. Ivanje cviječe.

Ta nežna rastlinica je plevel. Raste po njivah, travnikih, ob mejah, plotovih in je rahlo lepljiva. Cveti od junija do oktobra in v tem času je tudi užitna. Prijetno diši, po okusu pa je grenka. Rastlina se nabira v času cvetenja. Uporabna je kot zelišče za čaje in tinkture ter v kulinariki kjer se uporablja kot špinača.
Najbolj poznani sta prava lakota in dišeča lakota, obstaja pa še veliko drugih podvrst. Skupno jim je to, da vse vsebujejo zdravilne učinkovine.
Plezajoča lakota vsebuje flavonoide, kisline, čreslovine, kumarine in eterično olje.


Učinkovanje:
Plezajoča lakota razstruplja celo telo, čisti kri, odvaja strupe iz telesa, odvaja vodo, najbolj učinkovita pa je pri limfi in koži.  Seveda pa se lahko s čajem tudi umivamo pri čudni in nečisti koži.

Priprava čaja:
Čaj pripravimo tako da 2-3 žličke posušenega zelišča namakamo v vreli vodi 10-15 minut. Pijemo 3 krat na dan. Čaj je odličen diuretik, pomaga pri čiščenju in odvajanju vode iz telesa.

Recept za kremo:
Sok iz sveže natrganih rastlin pomešamo s svežim veganskim maslom. Dobimo zelo učinkovito kremo, ki pomaga pri vseh kožnih boleznih, gnojnih in kožnih izpuščajih, lišajih in zanohtnici.

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana