Piškoti iz črnega tahinija z lešniki in brez sladkorja
Piškoti iz črnega tahinija z lešniki in brez sladkorja / Sugar free cookies with hazelnut and black tahini
Vegan and gluten free
.
Check below for English recipe
.
Vrsta sladkorja in količina margarine vpliva na teksturo piškota. Rjavi sladkor naredi piškotu bolj mehko teksturo, bel sladkor pa naredi piškot bolj hrustljav. Ker je v piškotih samo datljeva pasta so piškoti krhki, datljeva pasta pa se brez problema zamenja za mešanico sladkorja. Datljevo pasto sem kupila v @rastoca_jablana . Njihova datljeva pasta vsebuje jabolka, če boste uporabljali 100% datljevo pasto pa dodajte še eno žlico jabolčne čežane. Črni tahini sem prav tako kupila v trgovini Rastoča jablana.
.
.
Ceramics are handmade by @clay.elej.
.
Za 12 zelo velikih piškotov potrebuješ:
375 g brezglutenske moke @schaerglutenfree MIX C za pecivo
7 g pecilnega praška
3 g sode
100 g margarine, stopljene
150 g datljeve paste
150 g črnega tahinija
2 žlici zmletih lanenih semen + 4 žlice mandljevega mleka
1 žlica grenkega kakava
Vanilija
200 g nasekljanih lešnikov
.
Zmešaj vse sestavine in oblikuj 12 piškotov. Peci 10-15 minut na 180 stopinjah.
.
.
ENGLISH RECIPE ????????????
For 12 very large cookies you need: 375 g gluten-free flour Schar MIX C for cakes
7 g baking powder
3 g soda
100 g margarine, melted
150 g date paste
150 g black tahini
2 tablespoons ground flaxseed + 4 tablespoons almond milk
1 tablespoon bitter cocoa
Vanilla
200 g chopped hazelnut ingredients.
.
.
Bake for 10-15 minutes at 180 degrees.
Fotografija in recept: Anja @nosmoothiesplease