Brezplačna poštnina nad 25€! Nov teden, nova akcija ->
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Piškoti iz črnega tahinija

Piškoti iz črnega tahinija
Napisala: Nina Jurišič 28. julij 2020 1 min branja

Piškoti iz črnega tahinija z lešniki in brez sladkorja 

Piškoti iz črnega tahinija z lešniki in brez sladkorja  / Sugar free cookies with hazelnut and black tahini 

 Vegan and gluten free 
.
Check below for English recipe
.

Vrsta sladkorja in količina margarine vpliva na teksturo piškota. Rjavi sladkor naredi piškotu bolj mehko teksturo, bel sladkor pa naredi piškot bolj hrustljav. Ker je v piškotih samo datljeva pasta so piškoti krhki, datljeva pasta pa se brez problema zamenja za mešanico sladkorja. Datljevo pasto sem kupila v @rastoca_jablana . Njihova datljeva pasta vsebuje jabolka, če boste uporabljali 100% datljevo pasto pa dodajte še eno žlico jabolčne čežane.  Črni tahini sem prav tako kupila v trgovini Rastoča jablana.
.
.
Ceramics are handmade by @clay.elej
.
Za 12 zelo velikih piškotov potrebuješ:
375 g brezglutenske moke @schaerglutenfree MIX C za pecivo
7 g pecilnega praška
3 g sode 
100 g margarine, stopljene
150 g datljeve paste
150 g črnega tahinija
2 žlici zmletih lanenih semen + 4 žlice mandljevega mleka
1 žlica grenkega kakava
Vanilija
200 g nasekljanih lešnikov
.
Zmešaj vse sestavine in oblikuj 12 piškotov. Peci 10-15 minut na 180 stopinjah.
.
.
ENGLISH RECIPE ????????????
For 12 very large cookies you need: 375 g gluten-free flour Schar MIX C for cakes
7 g baking powder
3 g soda
100 g margarine, melted
150 g date paste
150 g black tahini
2 tablespoons ground flaxseed + 4 tablespoons almond milk
1 tablespoon bitter cocoa
Vanilla
200 g chopped hazelnut ingredients.
.
.
Bake for 10-15 minutes at 180 degrees.

Fotografija in recept: Anja @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 18.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Nadgoriška cesta 39, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana