Naj vas slasten ananas v rumu, vaniliji in cimetu popelje na plažo v daljne tople kraje
Pečen ananas v rumu, vaniliji in cimetu
Vegansko in brez glutena
DODATNA NAVODILA
Sestavine so zapisane za 1 ananas. Ananas sem postregla s kokosovo smetano in karamelo, zraven bi odlično pasal sojin vanilijev sladoled. Priporočam, da ananas najprej popečete na ponvi in ga nato dodate v omako. Sama sem ananas popekla z gorilnikom. Za slike kako najlažje razrezati ananas, poglej še ostale slike desno :)
KAKO NAJLAŽE NAREŽEMO ANANAS
Z ostrim robom odstrani spodnji in zgornji del. Odrežemo "lupino" in nato z manjšim nožkom odstranimo še očesa. Prerežemo na pol, nato na četrtine. Narežemo na rezine. Za slike kako najlažje razrezati ananas, poglej še ostale slike desno :)
Za 2-4 porcije potrebuješ:
1 ananas
100 g sladkorja
130 g margarine
1 čajna žlička cimeta
Vanilija, rum (oboje po okusu)
Kokosova smetana ali sladoled in karamela za dekoracijo
Stopimo margarino in sladkor. Dodamo ostale sestavine. Ananas popečemo na ponvi ali z gorilnikom. V tekočini ga kuhamo 10-15 minut, da se zmehča. Postrežemo.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease