Ste že slišali za Nasi Goreng? Indonezijsko jed, ki jo bomo tokrat pripravili na čisto rastlinski osnovi. Poskusite, okusno je.
Sestavine:
200 g basmati riža
2 žlici olja
1 čebula
200 g brokolija
3 zelene paprike (cca.250g)
pest indijskih oreščkov
rdeča paprika (cca.100g)
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1 majhen česen
2 čajni žlički zeliščne soli
3 žlice olivnega olja
1 žlica limoninega soka
2 žlici sojine omake
1 žlica miso paste
1 žlica balzamičnega kisa
Priprava:
• skuhaš 200g basmati riža
• v segret wok daš približno 2 žlici olja - jaz sem uporabila mešanico olj Woköl od Bioplanete Vsebuje sončnično in arašidovo olje ter ekstrakt čilija.
• dodaš 1 čebulo, narezano na rezine, 200g brokolija, tri zelene paprike (cca.250g) in pest indijskih oreščkov. Pražiš približno 5min, da se zelenjava malo zmehča.
• Med tem časom pripraviš omako. V blenderju zmiksaš:
- rdečo papriko (cca.100g)
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 majhen česen
- 2 čajni žlički zeliščne soli
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica limoninega soka
Omako poliješ po zelenjavi in pražiš.
Po 10 minutah dodaš še:
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlico miso paste
- 1 žlico balzamičnega kisa
• Zmešaš skupaj s skuhanim rižem in serviraš. Pa dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar.