Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Nasi Goreng

Nasi Goreng - indonezijski prepečeni riž
Napisala: Ema Dan 28. December 2021 1 min branja

Ste že slišali za Nasi Goreng? Indonezijsko jed, ki jo bomo tokrat pripravili na čisto rastlinski osnovi. Poskusite, okusno je.

Sestavine:

200 g basmati riža 
2 žlici olja 
1 čebula 
200 g brokolija 
3 zelene paprike (cca.250g)
pest indijskih oreščkov 
rdeča paprika (cca.100g)
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1 majhen česen
2 čajni žlički zeliščne soli
3 žlice olivnega olja
1 žlica limoninega soka
2 žlici sojine omake
1 žlica miso paste
1 žlica balzamičnega kisa

Priprava:

• skuhaš 200g basmati riža

• v segret wok daš približno 2 žlici olja - jaz sem uporabila mešanico olj Woköl od Bioplanete  Vsebuje sončnično in arašidovo olje ter ekstrakt čilija.

• dodaš 1 čebulo, narezano na rezine, 200g brokolija, tri zelene paprike (cca.250g) in pest indijskih oreščkov. Pražiš približno 5min, da se zelenjava malo zmehča.

• Med tem časom pripraviš omako. V blenderju zmiksaš:

- rdečo papriko (cca.100g)
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 majhen česen
- 2 čajni žlički zeliščne soli
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica limoninega soka

Omako poliješ po zelenjavi in pražiš.

Po 10 minutah dodaš še:

- 2 žlici sojine omake
- 1 žlico miso paste
- 1 žlico balzamičnega kisa

• Zmešaš skupaj s skuhanim rižem in serviraš. Pa dober tek!

Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar.



Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana