Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Najboljši veganski brezglutenski biskvit

Najboljši veganski brezglutenski biskvit
Napisala: Jožica Gregorič 7. September 2020 1 min branja

Top veganski biskvit brez glutena iz zelene bananine moke

Najboljši veganski brezglutenski biskvit / Amazing vegan gluten-free cake

Vegan and gluten-free. All dishes are handmade by @clay.elej
The recipe is based on the Bianca Zapatka cake recipe.

ZAKAJ PRAV BANANINA MOKA?
Zadnje dni sem eksperimentirala z bananino moko. Bananina moka se uporablja v brezglutenski prehrani kot nadomestek za pšenično moko v približnem razmerju 1:1. Bananina moka ima veliko lastnosti, ki so telesu bolj prijazne in bolj zdrave kot kupljene mešanice mok. Predvsem naj bi dobro vplivala na črevesno floro in imela nižji glikemični indeks. Moka ne vsebuje nobenih dodatkov. Kupiš jo lahko v trgovini @rastoca_jablana

NA KAKŠEN NAČIN LAHKO UPORABIM MASO/RECEPT?
Masa se super obnese za palačinke, vaflje, brownije in biskvit. Iz nje bi se spekel tudi odličen bananin kruh ali sladki kruh z različnimi dodatki. Biskvit je super osnova za vse vrste tort, v njega se lahko doda različne okuse kot je čokolada, kava ali vanilija. Je najmehkejši brezglutenski biskvit, ki sem ga poizkusila do sedaj.

NE MARAM OKUSA BANANE! KAJ ZDAJ?
Sama moka nima bananinega okusa. Banana v receptu se lahko zamenja z jabolčno čežano, bučnim pirejem ali drugo čežano (mango, hruška, itd.). To bo sicer vplivalo na teksturo biskvita, vendar bi se le-ta še vedno moral speči odlično.

Sestavine:
2,7 dcl sojinega mleka
1 žlica kisa
210 g bananine moke
110 g kokosovega olja
1 žlička bourbon vanilije/bourbon vanilija sladkorja
80 g sladkorja (lahko manj ali več)
2 žlički pecilnega praška
0,5 žličke sode bikarbone
0,5 žličke soli
1 zmiksana banana

Postopek:
Sojino mleko in kis zmešamo in pustimo približno 15 minut. Nato dodano banano in zmešamo v mikserju/blenderju. Dodamo vse ostale sestavine in zmešamo z mešalnikom. Razporedimo po pekaču (1-2 cm debelo) in pečemo 20 minut na 175 stopinjah Celzija.

Avtorica recepta: Anja IG @ nosmoothieplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana