Zdravi in hitro pripravljeni muffini brez glutena
Sestavine:
SUHE SESTAVINE (streseš v skledo):
• 1⁄2 skodelice razmaščene kokosove moke
• 1 skodelica eko zelene bananine moke (namig: zelena bananina moka pospešuje hujšanje)
• 1⁄2 skodelice mandljev ali lešnikov
• 1⁄2 skodelice razmaščene mandljeve moke
• 1 skodelica kokosovega sladkorja
• 2 pesti čokoladnih kapljic ali grobo nasekljamo temno čokolado
• 1 ravna čajna žlička kardamoma ali cimeta (namesto tega lahko tudi 3 jušne žlice pehtrana, vendar imajo muffini potem okus po pehtranovi potici - jaz ga obožujem)
• 1 čajna žlica sode bikarbone
• 3 žlice lanenih semen (ki jih vnaprej zmeljemo)
Vse suhe sestavine z žlico premešamo in na sredini naredimo vdolbino, kamor vlijemo mokre sestavine.
MOKRE SESTAVINE:
• 1⁄2 skodelice olivnega ali kokosovega olja
• sok 1 limone
• 3 1⁄2 skodelice mineralne vode
Vse na hitro premešaš in pustiš nekaj minut. Nastala bo puhasta zmes, ki pa je ne smeš več mešati, sicer se bo vse sesedlo. Z žlico pazljivo naložiš v kartonske modelčke za muffine in pečeš v predhodno segreti pečici na 175°C cca. 25-30 min. Ko se shladijo, jih poljubno okrasiš.
VIDEO RECEPT: