Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

MOČ SLOVENSKE JELKE

MOČ SLOVENSKE JELKE
Napisala: Jožica Gregorič 19. February 2020 1 min branja

Abigenol, polifenoli, slovenska jelka, imunski sistem, protistresno, več energije

Zdravilno moč jelkinega lubja že od nekdaj in zelo dobro poznajo živali, poznala pa so jih tudi starodavna ljudstva. Bela jekla se, kot vsa ostala drevesa, ne more premikati in zaščititi pred vplivi okolja. Skorja jelke se pogosto poškoduje, kar je zelo podobno odprti rani, ki pa je občutljiva in dovzetna za raznorazne infekcije. Zavoljo zaščite proti »okužbi« le ta razvije svojevrstno zaščito v obliki zaščitnih snovi med katere sodijo tudi polifenoli, smole ter eterična olja. Polifenoli so snovi, ki delujejo protimikrobno ter tako ščitijo drevo pred mikroorganizmi in insekti. Imajo tudi antioksidativno delovanje, ki preprečuje nastanek bolezni, ki nastanejo zaradi prostih radikalov. Eden izmed najbolj učinkovitih polifenolov pa je abigenol.

Abigenol, ki ga pridobivamo iz skorje kočevske bele jelke, je izjemno močan antioksidant, je prva in edina popolnoma slovenska naravna učinkovina. Ima izjemno moč, saj je kar dvakrat močnejši kot antioksidant iz francoskega bora. Slednji je poznan po celem svetu in do sedaj veljal za enega najmočnejših antioksidantov na svetu. Pridobivajo ga iz lubja francoskega bora. Raziskave o moči izvlečka lubja slovenske bele jelke so osupnile tudi največje optimiste.

Pozitivni učinki abigenola na zdravje:

*antioksidanti-Antioksidanti so snovi, ki s svojo prisotnostjo zavirajo oksidacijske procese, torej procese, v katerih kot stranski produkt nastajajo prosti radikali. Ti namreč zaradi svoje reaktivnosti sprožajo številne neželene kemijske reakcije in s tem poškodujejo celice.

*polifenoli-Polifenoli so v naravi najbolj zastopana oblika antioksidantov

Med nekatere najbolj znane polifenole poleg abigenola spadajo še:

antociani - barvni pigmenti, ki jih v večjih količinah najdemo v borovnicah, robidah, malinah, češnjah, črnem ribezu in rdečem zelju

izoflavoni – prisotni predvsem v soji in sojinih izdelkih

resveratrol – najdemo ga v grozdju in rdečem vinu

katehini – prisotni v pravem čaju in kakavu

kurkumin – rumen pigment, ki ga najdemo v kurkumi

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana