Brezplačna poštnina nad 25€! Nov teden, nova akcija ->
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

MINEŠTRA s čičeriko, fižolom in testeninami

MINEŠTRA s čičeriko, fižolom in testeninami
Napisala: Jožica Gregorič 4. marec 2020 1 min branja

Čičerika je zaradi velikega števila vlaknin in nizkega glikemičnega indeksa odlična hrana za vse, ki bi radi shujšali ali so na dieti.

Recept:
50g čičerike (vložena v slanici) (ali jo posebej skuhati)
45g fižola ledvičarja (kidney)
2x zelenjavna kocka
1x paradižnikova pasata
1 lovorjev list
2 žlici oljčnega olja
ščep asafoetide
½ žličke sušene bazilike
½ žličke sušenega timijana
¼ žličke sušenega rožmarina
50 g narezanega zelja svežega (poleti špinačo)
1 korenček, narezan
½ sveže paprike narezane
1 bučka narezana na kocke
65g graha (vložen v slanici)
110g testenin (makaroni ali fusili)
½ žličke zeliščne soli
črni poper

Postopek:
1.) Fižol operite in namočite čez noč z najmanj 3x več vode. Naslednji dan ga odcedite in stresite v lonec z 1l vode. Postavite na štedilnik in kuhajte, ko zavre pa zmanjšajte vročino in kuhajte še 1 uro. Nato ga odcedite. Naredite jušno osnovo iz 2l vode in dveh zelenjavnih kock, dodajte paradižnikovo pasato, lovorjev list in zeliščno sol in pustite, da zavre. Dodajte fižol in zmanjšajte ogenj, da se bo mineštra počasi kuhala.
2.) Oljčno olje segrejte v ponvi ali voku, dodajte ščep asofetide, baziliko, rožmarin ter pražite na šibkem ognju. Dodajte narezano sveže zelje, korenček, papriko, bučko in pražite še 5 minut.
3.) Vse skupaj stresite v jušno osnovo v kateri kuhate fižol. Juho pokrijte in kuhajte 1 uro.
4.) Dodajte vloženo čičeriko in grah (oboje prej odcedite) ter izbrane testenine. Kuhajte še 10 do 15 minut (odvisno od testenin). Po okusu solite in poprajte.

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Nadgoriška cesta 39, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana