Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Makadamijev namaz za zajtrk ali malico

Makadamijev namaz za zajtrk ali malico
Napisala: Jožica Gregorič 15. July 2021 1 min branja

Zdrav zajtrk ali malica, enostavno in hitro narejeno. Makadamija namaz na kruhkih. Brezglutena, presno, ekološko.

Za makadamijev zdrav namaz potrebujemo:

2 skodelici makadamijevih oreščkov
3-4 žlice limoninega soka
1/4 skodelice olivnega olja
1/2 sodelice vode
ščep soli.

Za dekoracijo smo dodali cele oreščke makadamije in svežo baziliko.

Vse skupaj zmešamo v blenderju in namažemo na polnozrnate riževe kruhke

Makadamija oreščki

Makadamija oreščki so odličen in naraven vir omega-3. Makadamija vsebuje več kot 50% omega-3 maščobnih kislin. Omega-3 maščobne kisline so koristne za delovanje živčnih celic in možganov, obenem pa skrbijo za naš imunski sistem, varujejo srce in ožilje, uravnavajo tlak ter znižujejo slab holesterol. Makadamija oreščki vsebujejo tudi polifenole, ki so zelo močni oksidanti, in naše telo varujejo pred oksidacijskim stresom in prostimi radikali.
Oreščki makadamije so bogati z beljakovinami, vitaminom E in vitamini B1, B2, B5 in B6. Vsebujejo tudi minerale kot so kalij, fosfor, magnezij in kalcij.
Oreščki makadamije so idealni dodatek raznim dietam, saj vsebujejo veliko zdravih prehranskih vlaknin, ki dajejo dajejo občutek sitosti, upočasnjujejo prebavo, uravnavajo mikrofloro in skrbijo, da črevesje deluje normalno.

Makadamijo priporočamo aktivnim športnikom, nosečnicam in ljudem ki so na raznih dietah. Priporočljivo je pojesti pest oreščkov na dan. Lahko pa jo dodamo solatam, naredimo namaz, vmešamo v smoothie, dodamo kosmičem, zelenjavnim jedem in sladicam.

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana