O kako spet diši pri nas. Spekli smo brezglutenske linške piškote z borovničevo marmelado
Veganski brezglutenski ajdovi linški piškoti s cimetom in javorjevim sirupom polnjeni z borovničevo marmelado
Veganski in brez glutena
Sestavine so zapisane za 15 večjih linških piškotov.
.
Za brezglutensko testo potrebuješ sestavine:
180 g ajdove moke
15 g tapiokine moke (opcijsko, za lažje valjanje)
125 g univerzalne brezglutenske moke
50 g jabolčne čežane
Sok polovice limone
Limonina lupinica
Cimet
150 g margarine za peko, stopljene
1 žlica javorjevega sirupa + sladkor po okusu
1 čajna žlička pecilnega praška
.
Sestavine zmešamo in zgnetemo. Pustimo v hladilniku en uro. Zvaljamo na debelino 0,5 cm. Izrežemo zaželjeno obliko (spodnji del in pokrov z luknjo). Pečemo 10 minut na 180 stopinjah Celzija. Ko se ohladijo namažemo z marmelado.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease