Okusna in hitro pripravljena ter zelo enostavna lečina enolončnica vas bo popeljala v maroški svet...
Sestavine:
1 žlička olivnega olja
2 srednji nasekljani čebuli
2 stebla nasekljane zelene
2 nasekljanega korenčka
2 srednja nasekljana krompirja
2 nasekljana česnova stroka
1 žlička soli (+ more to taste)
1 žlička mletega črnega popra
2 žlički kurkume
2 žlički mlete kumine
2 žlički ingverja
2 žlički dimljene paprike
1 žlička cimeta
1 skodelica zelene ali rjave leče
1 skodelica rdeče leče
1,5 litra vode
2 žlici zelenjavno kvasove juhe
6 žlic paradižnikovega koncentrata
1 žlica limoninega soka (po želji)
2-3 skodelice špinače
Navodila:
V posodi pogrejte olje in dodajte čebulo, zeleno, korenje, krompir in česen in popražite na nizkem ognju približno 5 minut. Dodajte sol, poper in vse ostale začimbe in popražite približno 2 minuti. Dodajte obe leči in vodo, zelenjavno kvasovo juho in paradižnikov koncentrat. Zmešajte. Pustite, da zavre, pokrijte in kuhajte na nežnem ognju 30 minut. Odstranite iz ognja in dodajte limonin sok. Postrezite v globokih skodelicah in dodajte špinačo. Lahko dodate še kokosov jogurt, peteršilj...
Dober tek!
P.s.: Če vaši otroci ne marajo začinjenih jedi, jim posebej skuhajte enako verzijo, le brez začimb (samo sol in poper).