Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Kurkuma – začimba

Kurkuma – začimba
Napisala: Jožica Gregorič 12. February 2020 1 min branja

Kurkuma zlata začimba deluje na telo ogrevalno in očiščevalno. Zanimivo je tudi njeno energijsko delovanje, saj čisti vse čakre.

Kurkumo najdemo v sveži korenini, prahu kot začimbo, čaju in dodatkom k prehrani. V ponudbi je kurkuma kot začimba, uporabimo jo pri kuhanju, odlično se poda z rižem, krompirjem, testeninam, enolončnicam, saj jih naredi boljše prebavljive. Za kurkumo je značilno, da imamo od nje največ koristi, če jo kuhamo na maščobi, vendar se ne sme kuhati predolgo. V kulinariki jo najbolj poznajo v Indiji. Pripravek za napitek kurkumin z ingverjem (za zimsko obdobje) in kurkumin z vanilijo za vsak dan, sta napitka ki ju pripravimo s toplim mlekom. Napitek očisti kri (energijo) in odstrani zajedalce, pomaga proti stresno in izboljša prebavo. Kurkumin čaj, čaj ki nas pogreje in izboljša prebavo.
Kurkumo kot začimbo lahko uporabimo za beljenje zob. Odlična je tudi kot barvilo. V indiji pa se uporablja tudi v kozmetiki.
Optimiziran kurkumin dodatek k prehrani ima 65x večjo biološko razpoložljivost, kot standardizirani 95-odstotni kurkumin. Kurkumin je močan antioksidant in preprečuje tvorbo prostih radikalov, ter spodbuja izločanje glutationa, naravnega antioksidanta, ki celice varuje pred škodljivimi snovmi. Kurkumin dokazano zvišuje ravni dopamine in seratonina t.i. molekule sreče, izboljšuje krvni obtok in kongitivne sposobnosti. Na kratko Optimizirani kurkumin, pomaga pri zaščiti jeter, deluje na telesno dobro počutje in prostistresno.

Kurkuma vsebuje nekaj eteričnih olje ter kompleks kurkumina in mangan. Deluje na vsa tkiva v telesu, krvni in limfni obtok, obnavlja sluznice in podpira črevesno floro. Kurkuma deluje na telo ogrevalno in očiščevalno (TKM ji predpisuje ogrevalni učinek ) Okus ima grenek , trpek in blago pekoč okus.

Doma si lahko pripravite Zlati med, za boljše spanje in počutje.
Recept:
2 dcl medu
1 velika žlica kurkume
2 ščepca črnega popra

Zmešati in uživati v čaju ali po žlicah.

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana