Brezplačna poštnina nad 50€!
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Kruh s suhimi jurčki brez glutena

Napisala: Nina Jurišič 24. avgust 2020 1 min branja

Iz naše kuhinje je spet pridišalo, tokrat po svežem kruhu...

Mešani kruh s suhimi jurčki / Mixed flour bread with dry porcini 

Kruh sem spekla v kruhomatu, vendar se lahko pripravi po enakem postopku in peče v pečici. V zadnjem času poskušam uporabljati več polnovrednih mok in manj mešanic. Mešanico čistih polnovrednih mok za tale kruhek sem kupila v trgovini @rastoca_jablana Le-ta vsebuje riževo, koruzno, proseno in ajdovo moko in je certificirana brez glutena. Keramika: @clay.elej 

SLOVENSKI RECEPT (za en hlebček):
500 g mešanice polnovrednih brezglutenskih mok werz
1 suh kvas
4 dcl tople vode, od rehidriranih jurčkov
1 žlička sladkorja
1 žlička soli
4 žlice olja
30 g suhih jurčkov, rehidriranih
Opcijsko: dodamo lahko tudi orehe ali semena.

Jurčke za pol ure namočimo v malo več kot 4 dcl vode. Nato zmešamo vodo v kateri smo rehidrirali jurčke (jo pogrejemo), suh kvas in sladkor. Pustimo nekaj časa, da mešanica "oživi". Zgnetemo z ostalimi sestavinami. Jaz sem mešanico pripravila v kruhmatu, kruh pa se lahko pripravi tudi brez. Pečemo na 220 stopinjah Celzija, kruh je pečen, ko ga prebodemo in na nabodalu ne ostane nič mase. 

ENGLISH RECIPE (for 6-8 buns):
500 g of a mixture of whole gluten-free flour, 1 pack dry yeast (for 500 g flour)
4 dcl of warm water, from rehydrated mushrooms, 1 tsp of sugar, 1 tsp of salt, 4 tablespoons of oil, 30 g of dried porcinis, rehydrated Optionally: walnuts or seeds can also be added.  

Soak the porcinis in a little more than 4 decilitres of water for half an hour. Then mix the water in which you rehydrated the mushrooms (heat it), dry yeast, and sugar. Let the mixture work it's magic for 10 minutes. Knead with the other ingredients. I made the mixture in the bread machine but it can be made without. Bake at 220 degrees Celsius, the bread is baked when it is pierced and no mixture remains on the skewer. 

Avtorica recepta: Anja    IG: @no smoothie please

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana