Brezplačna poštnina nad 50€! Super akcija praženi lešniki ->
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Kostanjev pire

Kostanjev pire
Napisala: Jožica Gregorič 13. oktober 2020 1 min branja

Kostanj v pireju nam pričara prav posebno jesensko vzdušje, sladek okus kostanja pa se odlično zbalansira s krompirjem

Poenostavljen kostanjev pire kot slana priloga  / Easy chestnut puree as salty side dish 
Vegan and gluten-free  / Check below for an English recipe 

V receptu sem uporabila kupljene pakirane pečene kostanje. Kostanje lahko tudi skuhamo ali spečemo doma. Ker jih zmiksamo v kremo v mikserju ni problema, da bi v pireju ostali koščki kostanja. Za posip sem uporabila kosmiče iz kostanja, ki bi pasali tudi na sladek kostanjev mus ali v jesensko domačo granolo. Kupila sem jih v trgovini @rastoca_jablana

Količine zadostujejo za tri do štiri osebe za prilogo. 

Potrebuješ sestavine:
6 srednjih krompirjev
200 g pakiranega pečenega kostanja
250 ml sojine smetane za kuhanje
1 žlica margarine
morska sol in muškatni oreščki
kostanjevi kosmiči za posip

Krompir olupimo in skuhamo. Ostale sestavine v blenderju zmiksamo v pasto. Ko je krompir skuhan pretlačimo ali z ročnim mešalnikom zmešamo krompir in kostanjevo pasto. Po vrhu potresemo kostanjeve kosmiče. Jaz sem si zraven pripravila omako iz gozdnih gob. 

ENGLISH RECIPE    
Quantities are enough for three to four people for a side dish.
You need ingredients:
6 medium potatoes
200 g packaged roasted chestnuts 250 ml soy cooking cream
1 tablespoon margarine
salt and nutmeg
chestnut flakes to sprinkle (optional)

Peel the potatoes. Cook it. Mix the other ingredients in a blender into a paste. When the potatoes are cooked, mash them or mix the potatoes and chestnut paste with a hand mixer. I served forest mushroom sauce next to it.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Nadgoriška cesta 39, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana