Kostanj v pireju nam pričara prav posebno jesensko vzdušje, sladek okus kostanja pa se odlično zbalansira s krompirjem
Poenostavljen kostanjev pire kot slana priloga / Easy chestnut puree as salty side dish
Vegan and gluten-free / Check below for an English recipe
V receptu sem uporabila kupljene pakirane pečene kostanje. Kostanje lahko tudi skuhamo ali spečemo doma. Ker jih zmiksamo v kremo v mikserju ni problema, da bi v pireju ostali koščki kostanja. Za posip sem uporabila kosmiče iz kostanja, ki bi pasali tudi na sladek kostanjev mus ali v jesensko domačo granolo. Kupila sem jih v trgovini @rastoca_jablana
Količine zadostujejo za tri do štiri osebe za prilogo.
Potrebuješ sestavine:
6 srednjih krompirjev
200 g pakiranega pečenega kostanja
250 ml sojine smetane za kuhanje
1 žlica margarine
morska sol in muškatni oreščki
kostanjevi kosmiči za posip
Krompir olupimo in skuhamo. Ostale sestavine v blenderju zmiksamo v pasto. Ko je krompir skuhan pretlačimo ali z ročnim mešalnikom zmešamo krompir in kostanjevo pasto. Po vrhu potresemo kostanjeve kosmiče. Jaz sem si zraven pripravila omako iz gozdnih gob.
ENGLISH RECIPE
Quantities are enough for three to four people for a side dish.
You need ingredients:
6 medium potatoes
200 g packaged roasted chestnuts 250 ml soy cooking cream
1 tablespoon margarine
salt and nutmeg
chestnut flakes to sprinkle (optional)
Peel the potatoes. Cook it. Mix the other ingredients in a blender into a paste. When the potatoes are cooked, mash them or mix the potatoes and chestnut paste with a hand mixer. I served forest mushroom sauce next to it.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease