Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤KELTSKA SOL❤

❤KELTSKA SOL❤
Napisala: Špela Kren 4. September 2023 2 min branja

Sol se že tisoče let uporablja kot naravna aroma in je ključnega pomena za naš obstoj. Dejstvo pa je, da ni vsaka sol »dobra sol«. Spoznajte keltsko sol, ki vsebuje kar 82 različnih mineralov in poskrbi za dobro hidracijo naših celic.

Znamenito morsko sol iz Guérandeja (Francija) bretanski kmetje tradicionalno nabirajo po
2000 let stari keltski metodi. Solna polja so zgrajena iz sivo-modre gline iz katere se prenesejo pomembni minerali in elementi v kristale soli hkrati pa ji daje edinstveno sivkasto barvo in nezmotljiv okus.

Kaj je posebnost KELTSKE SOLI?
Morska voda vsebuje 92 mineralov in koristnih snovi, isto mineralno zasnovo najdemo tudi v
človeškem telesu. Najbližje morski vodi po vsebnosti mineralov pa je keltska sol z 82
minerali in odlično absorbcijo. Dobra izbira je tudi Himalajska sol, ki je običajno lažje
dostopna, vendar pa vsebuje manj mineralov, cca 70.

Hidracija:
S pijtem velike količine vode (npr. če spijemo 2 dcl naenkrat) iz telesa že izpiramo minerale.
Keltska sol je po naravi bolj mokra vrsta soli saj vsebuje 3 različne vrste magnezija:
magnezijev klorid, magnezijev bromid in magnezijev sulfat. Koliko pijemo in predvsem koliko
se voda v našem telesu absorbira je odvisno predvsem od magnezija, ki ga vsebuje keltska sol. Vodo
v telesu potrebujemo v prebavnem sistemu, potrebujejo jo naše celice za hidracijo, koža in
seveda sklepi. Za gibljivost sklepov je dobra absorbcija vode zelo pomembna.

Kako uživati keltsko sol?
Dr. Robert Thompson priporoča, da pred pitjem vode nekaj zrn keltske soli damo na jezik
malenkost počakamo (absorbcija v sluznico) in nato spijemo. Magnezij v soli nase veže
molekule vode, kar posledično dobro hidrira naše celice. Tako z vsakim kozarcem vode, ki ji
dodamo keltsko sol, v telo vnašamo potrebne minerale, ki smo jih izgubili skozi uriniranje,
potenje in izločanje. Keltsko sol lahko uporabimo tudi za kuhanje, vendar jo jedem dodamo
na koncu. Sol se zaradi svoje specifične arome pogosto uporablja tudi v visoki kulinariki.

Zdravilne lastnosti:
Keltska sol z močno solno noto se odlično poda k številnim jedem, poleg dobrega okusa pa
ima tudi številne zdravilne lastnosti:
-Alkalizira telo
-odstranjuje sluz iz telesa
-izboljša imunski sistem
-povečuje energijo
-preprečuje nastanek mišičnih krčev
-izboljša spanec
-uravnava srčni utrip in krvni tlak
-zagotavlja pravilno ravnovesje elektrolitov

Ker dandanes v hrani ne dobimo dovolj mineralov, s kuhanjem se tudi izgubijo, je še toliko
bolj pomembno da v svojo prehrano vključujemo kvalitetno sol.

#keltskasol #zdravje #minerali #celticsalt

Deli z drugimi
Napisala: Špela Kren /
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana