Odlična in zdrava juha, enostavna za pripravo. Oboževali jo boste. Wakame alge ne prevzamejo okus juhe so le nežno prisotne. Jaz obožujem tanke riževe rezance, zato jih zelo rada dodam v juho. Shiro miso pa juhi doda piko na i. Dober tek - s palčkami.
Sestavine:
• 2 veliki žlici wakame alge
• 1/3 tankih riževih rezancev
• 2 žlici margarine Alsan (ne olje, je pretežko)
• 1 velik korenček
• 1/2 por-a
• 1/2 bučke
• 60g tofu (lahko tudi brez)
• 1 mali ingver
• 1 žlica shoyu omake
• 2 žlici Shiro miso juhe
• 1/2 lista nori alge v lističih
• V vok ali drugo posodo nalijemo 1,2 l vode vanjo stresemo wakame alge in tanke riževe rezance, ter damo kuhati.
• Narežemo korenček na lepe tanke pravokotnike, por ravno tako, narežemo na kolobarje bučko in kolobar še dvakrat prerežemo, na majhne kocke narežemo tofu. Ingver narežemo na tanke in ozke palčke.
• V ponvi na Alsan margarini prepražimo por in korenček, pražimo 3-5 minut, stresemo v juho. Nato na Alsan margarini prepražimo še bučko, tofu in ingver, pražimo 3-5 minut nato dodamo Shoyu omako še malo podušimo in stresemo v juho. Juho pokrijemo in kuhamo, dokler ni zelenjava kuhana, približno 20 minut.
• Ko je juha kuhana odstavimo in ognja in v juho vmešamo shiro misu omako. Pokrijemo za 1 minuto, narežemo s škarjami nori algo v lističih in juha je pripravljena za serviranje.
Dober tek!
Dober tek!
Vse sestavine lahko kupite v naši trgovinici @rastoca_jablana.
Avtor recepta je Marija Kočevar. Marija hvala ti za učenje in vedno odlično druženje. NJAMI recept.
#vegansko #recept #recepti #veganskirecepti #igslovenija #slovenianfoodbloggers
#wakamealge