Tako dobre cvetače pa še niste jedli. Omaka se prileže tudi k drugim slanim jedem.
Hrustljava pečena cvetača in limetina curry aioli omaka / Crunchy baked cauliflower and lime curry aioli sauce
Vegansko in brez glutena
Uporabila sem koruzne brezglutenske drobtine. Uporabi se lahko katerekoli brezglutenske drobtine. Drobtine iz 4 žit, ki ne vsebujejo glutena, lahko kupiš tudi v trgovini Rastoča Jablana.
Ideja za jed ni moja, receptov je na internetu kar nekaj. Je pa tole moj najljubši način paniranja in moj recept za omako brez kupljene veganske majoneze
Za pečeno cvetačo potrebuješ:
približno 500 zmrznjene cvetače
Za paniranje potrebuješ:
1 sloj: 100 g čičerikine moke + 200 g vode + črna himalajska sol+ začimbe
2 sloj: brezglutenske koruzne drobtine za paniranje
Cvetačo odtajaš in na hitro pokuhaš. Narezane koščke najprej povaljaš v čičerikini mešanici in nato v drobtinah. Ocvreš v olju. Ali spečeš v pečici. Če jih pečeš v pečici je za okus fino, da dodaš malo olja.
Za aioli omako potrebuješ:
120 g indijskih oreškov (za nekaj ur namočenih v vodi)
200 - 350 ml vode (odvisno od blenderja in kakšno teksturo hočemo)
Sok in naribana lupinica 1 limete
1 strok česna
1 žlička soli
1 žlička kajenskega popra ali čili po okusu
2 žlički curryja v prahu
Vse sestavine zmiksamo v blenderju ali s paličnim.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease