Brezplačna poštnina nad 50€!
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Gratinirana cvetača s koruznimi drobtinami

Gratinirana cvetača s koruznimi drobtinami
Napisala: Jožica Gregorič 5. oktober 2020 1 min branja

Slastna in enostavna veganska brezglutenska priloga iz cvetače

Gratinirana cvetača s koruznimi drobtinami  / Cauliflower au gratin with gluten-free crumbs
Vegan and gluten-free / Check below for an English recipe

Ceramics are handmade by @clay.elej 
The recipe is inspired by @amrascooking 
Check them both out 

Količine zadostujejo za dve osebi za prilogo.
Potrebuješ sestavine:
400 g zamrznjene cvetače
75 g indijskih oreščkov
15 g kvasnih kosmičev
400 g vode
1 čajna žlička čebule v prahu
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička soli
2 žlički koruznega škroba
1 čajna žlička miso paste
muškatni orešček
brezglutenske drobtine in peteršilj za posip

Cvetačo na hitro pokuhamo (ne rabi biti popolnoma kuhana). Vse ostale sestavine razen drobtin in peteršilja zmiksamo. Cvetačo razporedimo po pekaču, prelijemo z maso in potresemo z drobtinami in peteršiljem. Pečemo 35-40 min na 180°C.

ENGLISH RECIPE  
Quantities are enough for two people for a side dish. You need ingredients:
400 g frozen cauliflower
75 g cashew nuts
15 g nutritional yeast
400 g water
1 teaspoon onion powder
1 teaspoon garlic powder
1 teaspoon salt
2 teaspoon cornstarch
1 teaspoon miso paste
nutmeg
gluten-free crumbs and parsley to sprinkle

Cook the cauliflower quickly (it does not need to be completely cooked). Mix all other ingredients except breadcrumbs and parsley. Arrange the cauliflower in a baking dish, pour over the batter and sprinkle with breadcrumbs and parsley. Bake for 35-40 minutes at 180 ° C.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana