Greste na pot, pa ne veste kaj bi vzeli s seboj? Za okrepčitev med sprehodom Vam priporočamo doma pripravljene, veganske granoline grižljajčke.
Sestavine:
• 300g ovsenih kosmičev
• 150g praženih lešnikov
• 20g ekspandirane pire
• 30g oluščenih bučnih semen
• 2 žlici mletih lanenih semen
• 50g kokosovega masla
• 3 žlice javorjevega sirupa
• 10 razkoščičenih datljev (cca. 100g)
• 80g čokolade
Priprava:
• Najprej zmešaš lanena semena z vodo. Jaz sem dala približno 6 žlic. Počakaš da se lepo poveže.
• Datlje zavreš v malo vode, da se zmehčajo. Potem jih zblendaš z malo te vode v pasto.
• V veliki posodi zmešaš ovsene kosmiče, pražene lešnike, ekspandirano piro in bučna semena.
• Kokosovo maslo stopiš, ga zmešaš z javorjevim sirupom in poliješ po mešanici.
• Dodaš še lanena semena in datljevo pasto in dobro premešaš.
• Maso na peki papirju dobro potlačiš ob pekač in pečeš približno 20 min na 180°C.
• Ko je granola spečena, jo vzamemo iz pečice, potesemo po vrhu čokolado, nato pa jo postavimo nazaj, dokler se pečica ne ohladi. Vrata pečice pustimo odprta.
• Šele ko se masa popolnoma ohladi, jo narežemo ali nalomimo na manjše koščke.
Avtorica fotografije in recepta je ga.Darja Gantar. Hvala!