Tokrat Vam predstavljamo malce neobičajno, a zato še bolj okusno galeto.
Sestavine za testo:
120 g ovsene moke + 1 žlica tapiokinega ali koruznega škroba
50 g masla
40 gramov kokosove kreme*
1 čajna žlička pecilnega praška
1 jušna žlica sladkorja
Cimet, vanilija, ščep kurkume
Vse sestavine naj bodo hladne. Zgnetemo z rokami in postavimo v hladnik za toliko časa, da pripravimo nadev.
Sestavine za filo:
150 - 180 g breskev
3 jušne žlice sladkorja
1 jušna žlica limoninega soka
1 čajna žlička koruznega škroba
Ščep kurkume, cimet, vanilija
Opcijsko lahko dodamo tudi malo svežega rožmarina.
Priprava:
Breskve narežemo na rezine. Dodamo ostale sestavine dobro premešamo. Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo. Razvaljamo ga tako, da ga postavimo med dva peki papirja. Pomokamo z vsake strani. Nežno razvljamo in vmes večkrat odlepimo s peki papirja in obrnemo. Namesto ovsene moke lahko uporabimo univerzalno brezglutensko moko - tako bo testo manj razpadalo. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah Celzija.
Lepo se reže in manj razpada, ko je dobro ohlajena.
*Namesto kokosove kreme lahko preverjeno uporabiš kokosovo kremo za stepanje, nekateri recepti pa uporabijo tudi jabolčno čežano ali jogurt.
Avtorica recepta in fotografije je gdč.Anja Geč. Hvala!
Recept je nastal v sodelovanju s trgovino Rastoča Jablana. V kolikor boš sestavine nakupoval/a prek njihove spletne strani uporabi kodo ANJA10 za 10% popusta!