Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Galeta z breskvami (in rožmarinom)❤

Galeta z breskvami (in rožmarinom)
Napisala: Ema Dan 5. July 2023 1 min branja

Tokrat Vam predstavljamo malce neobičajno, a zato še bolj okusno galeto.

Sestavine za testo:
120 g ovsene moke + 1 žlica tapiokinega ali koruznega škroba
50 g masla
40 gramov kokosove kreme*
1 čajna žlička pecilnega praška
1 jušna žlica sladkorja
Cimet, vanilija, ščep kurkume

Vse sestavine naj bodo hladne. Zgnetemo z rokami in postavimo v hladnik za toliko časa, da pripravimo nadev.

Sestavine za filo:
150 - 180 g breskev
3 jušne žlice sladkorja
1 jušna žlica limoninega soka
1 čajna žlička koruznega škroba
Ščep kurkume, cimet, vanilija

Opcijsko lahko dodamo tudi malo svežega rožmarina.

Priprava: 

Breskve narežemo na rezine. Dodamo ostale sestavine dobro premešamo. Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo. Razvaljamo ga tako, da ga postavimo med dva peki papirja. Pomokamo z vsake strani. Nežno razvljamo in vmes večkrat odlepimo s peki papirja in obrnemo. Namesto ovsene moke lahko uporabimo univerzalno brezglutensko moko - tako bo testo manj razpadalo. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah Celzija.

Lepo se reže in manj razpada, ko je dobro ohlajena.

*Namesto kokosove kreme lahko preverjeno uporabiš kokosovo kremo za stepanje, nekateri recepti pa uporabijo tudi jabolčno čežano ali jogurt.

Avtorica recepta in fotografije je gdč.Anja Geč. Hvala!

Recept je nastal v sodelovanju s trgovino Rastoča Jablana. V kolikor boš sestavine nakupoval/a prek njihove spletne strani uporabi kodo ANJA10 za 10% popusta! 

Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana