Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo MAREC
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Falafel kroglice

Falafel kroglice - kosilo na hitro
Napisala: Jožica Gregorič 29. June 2020 1 min branja

Enostavno, brezglutensko, vegansko kosilo.

Kuhajte z mano! Kosilo na hitro.
Tokrat sem se lotila priprave falafel kroglic. Naj vam povem, da je recept zelo enostaven. Čas priprave je dobre pol ure in kot bi mignil je kosilo na mizi.

SESTAVINE MEŠANICE ZA FALAFEL KROGLICE:

*čičerikina moka

*čebula

*morska sol

*rimska kumina

*peteršilj

*koriander

*poper

*česen

*sončnično olje

PRIPRAVA FALAFEL KROGLIC:

Iz 160g mešanice za falafel kroglice dobimo 15 majhnih kroglic, potrebujemo še 5 jušnih žlic oljčnega olja (75ml). Vsebino vrečke stresemo v posodo, prelijemo z 250ml vroče vode in pustimo stati 15 minut. Z vlažnimi rokami iz mase oblikujemo 15 malih kroglic. V vročem oljčnem olju kroglice popečemo do zlatorjave barve. Kroglice lahko pečemo tudi v pečici. Preprosto jih zložimo na peki papir v pekaču.

RECEPT ZA POMAKO:

Sveži dip iz jogurta in limone

V 300g kokosovega jogurta vmešamo 2 vejici nasekljane mete, nekaj peteršilja in koriandra. Okus zaokrožimo z nekaj limoninega soka, soli in popra. Tako, jed je pripravljena.

VIDEO RECEPT:

Pa dober tek vam želim!

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana