Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Domači jaffa piškoti s pomarančnim nadevom

Napisala: Nina Jurišič 27. November 2020 1 min branja

Piškoti z dolgoletno tradicijo, tokrat veganski in brez glutena :)

Domači jaffa piškoti s pomarančnim želejem / Homemade jaffa "fakes" with orange jelly
Veganski in brez glutena 

Recept je narejen z mandljevo moko in samo iz osnovnih sestavin. Sojino mleko v receptu lahko zamenjate za drugo rastlinsko mleko, čeprav imam sama z sojinim malenkost boljše rezultate pri peki. Prav tako lahko namesto olja uporabite vegansko maslo ali margarino. Žele se lahko naredi v katerkoli okusu, sama sem imela preden sem postala veganka zelo rada mangove jaffa piškote! 

Za testo (22-24 piškotov/tortic) potrebuješ:
80 gramov mandljeve moke
10 g tapiokine moke
10 g koruznega škroba
50 ml sončničnega olja
150 ml sojinega mleka
1 čajna žlička pecilnega praška
100 g sladkorja

Sestavine zmešamo. V pekač za mafine nadevamo po 1 žlico mase. Mase res ne smemo dati preveč (raje pol žlice kot dve!), ker želimo na koncu čim tanjše testo. Maso pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah Celzija. Ko so pečene jih pustimo, da se ohladijo.

Za žele (24 želejev) potrebuješ:
280 g svežega pomarančnega soka
140 g marelične ali pomarančne marmelade (lahko uporabiš tudi več soka)
Štiri čajne žličke agar agarja

Zmešamo in zavremo. Ko zavre kuhamo še dve minuti. Pekač obložimo s prozorno folijo in čez prelijemo tekočino. Ohladimo v hladilniku. S pomočjo kozarca izrežemo krogce, ki jih položimo na mini piškote.

Za čokoladni preliv (24 piškotov) potrebuješ:
300 g temne veganske čokolade

Čokolado nalomimo in počasi stopimo na pari ali v mikrovalovni pečici. Piškote postavimo na rešetko, spodaj pa krožnik da ujamemo čokolado, ki steče s piškotov. Piškote počasi žlico po žlico oblijemo s čokolado. Malo počakamo, da se čokolada malo ohladi in ni več popolnoma tekoča, nato pa piškote ohladimo v hladilniku. Čokolada mora biti popolnoma strjena. 

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana