Tokrat Vam predstavljamo različico zelene kremne omakce. Poizkusite, ne bo Vam žal!
Sestavine:
180g šampinjonov
100g indijskih oreščkov
200g brokolija
1 žlico kvasnih kosmičev
1 česen
2 čajni žlički zeliščne soli
malo popra
2,5 dl vode
1 čajno žličko limoninega soka
Priprava:
• Najprej na olju popečeš 180g šampinjonov, narezanih na lističe. Pražiš v dveh ponvah, ker le tako postanejo zapečeni in hrustljavi. Obrneš/premešaš jih šele ko se na eni strani res zapečejo. Na koncu jih posoliš.
• V malo vode skuhaš 100g indijskih oreščkov.
• Nad soparo postaviš 200g brokolija, narezanega na manjše koščke. Sopariš toliko časa, da postane mehek. Lahko ga tudi skuhaš.
• V blender daš skuhane indijske oreščke, brokoli, 1 žlico kvasnih kosmičev, 1 česen, cca. 2 čajni žlički zeliščne soli, malo popra, 2,5dl vode (lahko kar tisto, v kateri se je kuhal brokoli) in 1 čajno žličko limoninega soka. Zblendaš in po potrebi dodaš vodo, če se ti zdi omaka pregosta.
• Omaki dodaš prepražene šampinjone, poliješ čez testenine in...
... uživaš!
Zeliščna sol res naredi razliko v okusu od navadne soli.
Avtorica recepta in fotografije je ga. Darja Gantar. Hvala.