Iz kuhinje je pridišalo po omamni sladici. Le kaj je to? Sigurno nekaj novega! Naša nadobudna kuharica ima spet novi recept...
Pokukali smo in dobili na pokušino, recept pa zaupali tudi vam. Crumble, kot pravi naša kuharica je brez glutena in veganski. Naredi se ga zelo hitro, za pripravo potrebujete samo 10 minut. Sestavine so zelo enostavne, opis imate spodaj.
Sestavine:
Podlaga in »drobtine«
280g mandljeve moke, še boljše mletih mandljev
Ščepec soli
60ml stopljenega kokosovega olja
60ml javorjevega sirupa
Če želimo LCHF verzijo damo namesto javorjevega sirupa 60g eritritola ali stevijo
1-3 čajne žličke vode
Nadev:
400g mešanega svežega ali zmrznjenega jagodičevja
30ml javorjevega sirupa
Navodila:
1.) Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s peki papirjem ali ga rahlo namastite s kokosovo maščobo in postavite na stran.
2.) V veliki skledi zmešajte mandljevo moko, tapiokin škrob in sol. Dodajte stopljeno kokosovo olje in javorjev sirup in dobro premešajte.
3.) 2/3 nastale zmesi dajte v pekač in jo s prsti pritiskajte v pekač. 1/3 mase prihranite, da jo boste potresli po vrhu, to bodo vaše »drobtine«.
4.) V drugi skledi zmešajte jagodičevje, javorjev sirup in tapiokin škrob. Enakomerno razporedite nadev po zmesi v pekaču. Posujte preostale »drobtine« po vrhu.
5.) Pekač dajte v ogreto pečico in pecite dokler skorja ne postane zlata, približno 30-40 minut, če uporabljate sveže sadje in približno 40 minut, če uporabljate zmrznjeno sadje (čas se razlikuje odvisno od pečice, mi smo uporabili ventilacijsko).
6.) Počakajte, da se drobljenček ohladi, preden ga narežete.
Video recept: