Brezplačna poštnina nad 25€! Nov teden, nova akcija ->
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

DROBLJENČEK z jagodičevjem veganski, LCHF in brez glutena

DROBLJENČEK z jagodičevjem veganski, LCHF in brez glutena
Napisala: Jožica Gregorič 9. marec 2020 1 min branja

Iz kuhinje je pridišalo po omamni sladici. Le kaj je to? Sigurno nekaj novega! Naša nadobudna kuharica ima spet novi recept...

Pokukali smo in dobili na pokušino, recept pa zaupali tudi vam. Crumble, kot pravi naša kuharica je brez glutena in veganski. Naredi se ga zelo hitro, za pripravo potrebujete samo 10 minut. Sestavine so zelo enostavne, opis imate spodaj.

Sestavine:

Podlaga in »drobtine«

280g mandljeve moke, še boljše mletih mandljev

24g tapiokinega škroba

Ščepec soli

60ml stopljenega kokosovega olja

60ml javorjevega sirupa

Če želimo LCHF verzijo damo namesto javorjevega sirupa 60g eritritola ali stevijo

1-3 čajne žličke vode

Nadev:

400g mešanega svežega ali zmrznjenega jagodičevja

30ml javorjevega sirupa

16g tapiokinega škroba

Navodila:

1.) Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s peki papirjem ali ga rahlo namastite s kokosovo maščobo in postavite na stran.

2.) V veliki skledi zmešajte mandljevo moko, tapiokin škrob in sol. Dodajte stopljeno kokosovo olje in javorjev sirup in dobro premešajte.

3.) 2/3 nastale zmesi dajte v pekač in jo s prsti pritiskajte v pekač. 1/3 mase prihranite, da jo boste potresli po vrhu, to bodo vaše »drobtine«.

4.) V drugi skledi zmešajte jagodičevje, javorjev sirup in tapiokin škrob. Enakomerno razporedite nadev po zmesi v pekaču. Posujte preostale »drobtine« po vrhu.

5.) Pekač dajte v ogreto pečico in pecite dokler skorja ne postane zlata, približno 30-40 minut, če uporabljate sveže sadje in približno 40 minut, če uporabljate zmrznjeno sadje (čas se razlikuje odvisno od pečice, mi smo uporabili ventilacijsko).

6.) Počakajte, da se drobljenček pohladi, preden ga narežete. Če ne boste vsega pojedli, kar se ne bo zgodilo, preostanek shranite v posodi s pokrovom v hladilniku.

Video recept:

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 18.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Nadgoriška cesta 39, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana