Odlične in zdrave bombetke, za burgerje, malico, sendvič vsak dan
Črne bombetke z ogljem
RECEPT pripravila ANJA objavljeno na Instagram: @nosmothieplease
Veganske in brez glutena.
.
.
Bombete je najbolje pojesti še isti dan. Prirejene tako po več receptih najdenih na internetu. Jaz sem uporabila mešanico za kruh, uporabite pa se lahko katerakoli brezglutenska mešanica. Čisto brezglutensko moko bo kruh bolj trd. Keramiko ročno izdeluje @clay.elej.
RECEPT (za 6-8 bombetk):
500 g brezglutenske moke
160 ml rastlinskega jogurta kokosov
80 ml olja
1 žlička soli
7 zdrobljenih tabletk 150 mg aktivnega oglja (približno 1 g oglja)
240 ml sojinega mleka
1 žlička sladkorja
Ustrezna količina suhega kvasa
Sezamza posip
.
Kvas, sojino mleko in sladkor zmešamo in počakamo približno 10 minut. Zamesimo z ostalimi sestavinami. Vzhajamo 1 uro. Oblikujemo 6-8 bombet in vzhajamo še manj 30 min. Bombete pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah. Ko so vroče jih pokrijemo, da bodo še bolj mehke. Za burgerje jih uporabimo še isti dan. Drugi dan so že razmeroma trde.
.
.