Recept za čokoladno granolo
Sestavine:
400 g ovsenih kosmičev (lahko tudi mešanico različnih kosmičev)
100 g mešanice semen (sončnična, lanena, bučna, sezam)
10 g chia semena
30 g mandljev (razrežemo na drobno)
30 g lešniki (razrežemo na drobno)
50 g čokolade (razrežemo na drobno)
100 ml kokosovega olja
6 žlic agavinega sirupa (lahko je tudi med)
1 velika žlica cimeta
1 mala žlička ingverja
1 mala žlička naribane limone
Navodila za pripravo:
V skledo pripravimo ovsene kosmiče, mešana semena in chia semena. Na drobno narežemo mandlje, lešnike in košček čokolade. Vse skupaj zmešamo v skledi. Stopimo 100 g kokosovega olja in polijemo po suhih sestavinah. Nato dodamo 6 žlic agavinega sirupa, cimet, ingver in naribano limono. Vse skupaj dobro premešamo.
Na veliki pekač damo peki papir in nanj stresemo pripravljeno mešanico. Granolo premažemo čez čel pekač in damo v pečico. Pred tem pečico ogrejemo na 180 C. Granolo pečemo 30 minut in jo premešamo vsakih 5 minut. Ko se shladi jo shranimo v steklenih kozarčkih. Rok uporabe je 1 mesec, vendar jo vedno zmanjka že prej. Pa dober tek.
Granolo lahko potresemo po jogurtu, da mu dodamo hrustljavost in nebeški okus, lahko jo jemo kot prigrizek ali pa jo uporabimo za okrasitev različnih slaščic.