Enostavno, hitro, zdravo vegansko (tudi za nevegane) kosilo
Potrebujemo:
2 stroka česna
1 srednja bela čebula
1 srednja bučka
1 korenček
1/4 brokoli
2 pločevinki čičerike
1/4 skodelice tamari omake
2 žlici riževega kisa
sok 1 limone
2 veliki pesti špinače
Riževi rezanci (tanki ali široki) ali riž
malo olja
Postopek:
Narežemo zelenjavo na rezine. V srednje veliko ponev damo malo olja in na zmernem ognju popražimo česen in čebulo, da zadiši, približno 2-3 minute. Dodajte bučke, korenček, brokoli in pražite, dokler se ne zmehča, približno 2-3 minute. Dodajte čičeriko iz pločevinke, tamari, rižev kis in limonin sok ter ves čas mešajte, približno 2 minuti. V zadnjem trenutku dodajte špinačo, premašjte in takoj ponudite s kuhanim rižem ali rezanci po vaši izbiri.