Brezplačna poštnina nad 50€!
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Chilli sin carne

Chilli sin carne
Napisala: Jožica Gregorič 22. oktober 2020 1 min branja

Enostaven in hitro pripravljen veganski čili za hladne jesenske in zimske dni

Enostaven chilli sin carne  / Easy chilli sin carne 
Vegan and gluten-free  // Send me a message for an English recipe

Ceramics are handmade by @clay.elej

Uporabila sem sončnični drobljenec. Meni osebno je veliko bolj okusen kot sojin drobljenec, lahko pa se uporabi tudi sojinega. Če uporabiš sojinega priporočam večje koščke in ne čisto drobnega. Sončnični drobljenec kupim v trgovini Rastoča jablana, večji sojin drobljenec pa sem opazila v trgovini Kalček. 

Recept je za 4 - 6 porcij, odvisno od tega kako lačni so gostje. Poljubno se lahko doda tudi več drobljenca, vendar je potrebno paziti, ker hitro dobimo bolognese teksturo. 

Za chilli sin carne potrebuješ:
3 rdeče čebule, nasekljane
3 stroki česna, stisnjeni
1200 g pelatov (3 konzerve po 400 g), nasekljani na manjše koščke
820 g rdečega fižola (ali 2 konzervi po 410 g)
340 g koruze
1 žlička mlete kumine
4 velike žlice sladke mlete paprike
76 g sončničnega drobljenca (ena embalaža), lahko tudi več
3 jušne žlice paradižnikove mezge (odvisno od tipa drobljenca)
čili (po okusu, odvisno koliko hočete pekočo jed)
2 koščka temne veganske čokolade
sol
poper

Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo pražimo dokler se popolnoma ne razpusti. Prepražimo stisnjen ali nasekljan česen. Dodamo pelate, fižol, koruzo in začimbe in kuhamo. Proti koncu kuhanja dodamo še drobljenec. Med kuhanjem dodajamo pelate po potrebi. Jaz sem rabila približno 350 ml. Drobljenec vpije veliko tekočine. 

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana