Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Bučkina lazanja❤

Bučkina lazanja s sončničnim drobljencem
Napisala: Jožica Gregorič 2. September 2022 1 min branja

Hitro pripravljeno kosilo, dietno, hranljivo in okusno.

Sestavine:

• 170g lističev za lazanjo
• 500g bučke

OMAKA:
bio drobljenec iz sončničnih semen ????
• pest češnjevih paradižnikov
• šalotka
• 2dl paradižnikove mezge
• 400ml vode
• par listkov sveže bazilike
• 1 čž origana
• ½ čž kumine
• sol in poper

BEŠAMEL

• 70g moke
• 100g kokosove maščobe
• 9dl ovsenega mleka
• sol
muškatni orešček
• 1 ž kvasnih kosmičev

????

• V ponvi prepražimo šalotko, dodamo narezan češnjev paradižnik in vse začimbe. Malo podušimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vodo. Ko omaka zavre, ji dodamo še drobljenec iz sončničnih semen in pustimo pokrito.

• Pripravimo bešamel. Raztopimo maščobo, na njej prepražimo moko in postopoma zalivamo z mlekom. V bešamel naribamo muškatni orešček, dodamo kvasne kosmiče, sol in poper

• Bučko narežemo na tanke rezine. V pekač postopoma zlagamo plasti iz bučk, bešamela in lazanjinih lističev, enkrat na sredini naredimo plast omake, nato spet bučke un lističi, dokler ne zmanjka prostora. Zadnjo plast zalijemo z bešamel omako, da se lepo zapeče.

• Pečemo v ogreti pečici na 200°C, približno 30 minut.

Dober tek! ????


Dober tek!
Vse sestavine lahko kupite v naši trgovinici @rastoca_jablana.

@darjatihelj hvala ti za ODLIČEN in NJAMI recept ter prelepe fotografije.

#hack #sončničnidrobljenec #veganskalazanja #vegansko #recept #recepti #veganskirecepti #igslovenija #slovenianfoodbloggers

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana