Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Buča maslenka

Buča maslenka
Napisala: Ema Dan 28. December 2021 1 min branja

Kdo ne pozna kremne bučne juhe? Kaj pa omako, ki lahko služi tudi kot namaz?

Sestavine:

Sestavine:

čebula
česen
1 čajna žlička timijana
pest narezanih posušenih paradižnikov
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička sladke paprike
100 g leče
30 dl vode
lovorjev list
1 žlica tahinija
1 žlica miso paste
1 žlica limoninega soka 
1 čajna žlička soli 
poper

Za omako:
1 žlica tahinija
1 žlica olivnega olja 
1 čajna žlička soli

 

Bučo prerežemo po dolgem, odstranimo semena, celo premažemo z oljem, malo posolimo in spečemo v pečici na 200°C. Pečemo vsaj 50min, oz. tako dolgo, da postane meso mehko.

Med tem časom pripravimo polnilo: 
• V ponvi na olju prepražimo eno čebulo.
• Dodamo nasesekljan česen, 1 čajno žličko timijana in pest narezanih posušenih paradižnikov.
• Ko česen zadiši, dodamo 1 žlico paradižnikovega koncentrata in 1 čajno žličko sladke paprike.
• Dobro operemo 100g rdeče leče in jo dodamo v ponev skupaj s 3dl vode in lovorjevim listom. Pokrijemo.
• Ko je leča skoraj skuhana, primešamo še 1 žlico tahinija, 1 žlico miso paste, 1 žlico limoninega soka, 1 čajno žličko soli in poper.

Spečeno bučo izdolbemo z žlico in pazimo, da pustimo na dnu in ob straneh še dovolj mesa. Bučo nadevamo z lečo, po vrhu pa polijemo z omako.

Omako pripravimo v blenderju:

 - Bučno meso

- 1 žlico tahinija

- 1 žlico olivnega olja

1 čajno žličko zeliščne soli

Polnjene buče postavimo nazaj v pečico za 10 - 15min, da se po vrhu še malo zapečejo.

Dober tek!

Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar. Hvala!

Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana