Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Brezglutenski veganski mlinci

Napisala: Jožica Gregorič 15. November 2020 1 min branja

Martinovo se približuje, jaz pa tako obožujem mlince. Danes sem pripravila veganske in brez glutena.

Brezglutenski veganski mlinci za martinovo /  Slovenian pasta tatters made from thin dried dough for St. Martin's day
Vegan and gluten-free

Check below for an English recipe

Za 4 osebe za prilogo potrebuješ:
300 g univerzalne brezglutenske moke
100 g tapiokine moke
200 ml tople vode
Sol in kurkuma

Dobro zgnetemo sestavine. Pustimo stati približno pol ure. Nato jih razvljamo zelo tanko (do maksimalno 1 mm). To je razlog, da v testo dodamo tapioko, ki nam pomaga pri valjanju brezglutenskega testa. Površino in valjar pomokamo z univerzalno brezglutensko moko. Spečemo na ponvi brez olja na obeh straneh ali v pečici na 230 stopinjah Celzija in med pečenjem obrnemo. Čas pečenja je odvisen od pečice in ponve, vendar približno 3-8 minut na vsaki strani. Ko so pečeni jih nadrobimo. Prelijemo s slanim kropom in pustimo 5 minut. Zabelimo in postrežemo.

ENGLISH RECIPE 
For 4 people for side dish you need: 300 g universal gluten-free flour
100 g tapioca flour
200 ml warm water
Salt and turmeric
.
Knead the ingredients well. Leave for about half an hour. Roll out very thinly (up to a maximum of 1 mm). This is the reason we add tapioca to the dough to help us roll out the gluten-free dough. Bake in an oil-free pan on both sides or in an oven at 230 degrees Celsius and turn while baking. Baking time depends on the oven and pan, but about 3-8 minutes on each side. When they are baked, crack them. Pour over salted boiling water and leave for 5 minutes. Gently mix and serve.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana