Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Brezglutenske Ameriške palačinke iz bananine moke❤

Brezglutenske Ameriške palačinke iz bananine moke
Napisala: Jožica Gregorič 13. May 2023 1 min branja

Le kdo ne pozna puhastih ameriških palačink, po katerih se nam ob gledanju filmov vedno cedijo sline Za vas smo pripravili zdravo brezglutensko vegansko različico priljubljenih palačink iz bananine moke!

Sestavine:
• 2 čž mletih lanenih semen + 6 čž vode
• 1 skodelica (250ml) Bananine moke
• ¾ skodelice rastlinskega napitka
• 1 čž burbonske vanilije v prahu ali vanilijevega ekstrakta
• Ščep soli
Kokosovo olje za pečenje

Postopek:
Najprej vzamemo kozarček v katerem mleta lanena semena zmešamo z vodo, nekajkrat premešamo in pustimo 10-15 minut, da se zgostijo.

V srednje veliko skledo stresemo bananino moko, dodamo vinski kamen in dobro premešamo. Dodamo še rastlinski napitek, »laneno jajce« (laneno seme+voda), ščep soli ter burbonsko vanilijo. Premešamo, da dobimo enakomerno maso za palačinke.

V veliki ponvi na srednje nizki temperaturi segrejemo kokosovo olje (1čž) . Dodamo za dve jušni žlici mase, da oblikujemo palačinko. Pustimo, da se peče 1-2 minuti, da robovi postanejo zlato rjavi in se na vrhu naredijo mehurčki. Obrnemo in pečemo še na drugi strani.

Postrežemo z rezinami banane ali drugim sadjem po izbiri, ter prelijemo z javorjevim sirupom.

Dober tek!

#zdravzajtrk #ameriskepalačinke #banane #vegansko #rastocajablana #sladica

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana