Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Brezglutenska jabolčna pita z orehi

Brezglutenska jabolčna pita z orehi
Napisala: Nina Jurišič 5. October 2020 1 min branja

Slastna dišeča jesenska jabolčna pita z orehi brez glutena. Pa še veganska je...

Brezglutenska jabolčna pita z orehi  / Gluten-free apple pie with walnuts 
Vegan and gluten-free

Ceramics are handmade by @clay.elej 
The recipe for the crust is inspired by @makingthymeforhealth

Sestavine so zapisane za pekač premera 28 cm.   

Za brezglutensko testo potrebuješ sestavine:
300 g (razmaščene) mandljeve moke (ne drobljeni mandlji!)
65 g tapiokinega škroba
145 g margarine
1 žlica sladkorja
ščep soli
2 žlici vode

Sestavine zgnetemo z rokami. Testo za vsaj 30 minut postavimo v hladilnik. Pekač namastimo in testo pritisnemo ob pekač. Meni je testo razpadalo in je trajalo kar nekaj časa, da se je prijelo ob pekač, vendar ga je mogoče oblikovati. Če so na testu vidne razpoke bo testo med peko tam razpadlo, zato je pomembno, da ga res dobro stisnemo ob pekač. Še enkrat shladimo in nato obteženo pečemo 10 minut na 180 stopinjah.

Za nadev potrebuješ:
1 kg jabolk, olupljena, očiščena in naribana
200 g mletih orehov
sladkor po okusu
cimet
muškatni orešček 
1 zvrhana žlica koruznega škroba

Sestavine zmešamo, pokuhamo, da se jabolka razpustijo in napolnimo predpečeno testo. Pečemo 30 - 40 minut.

Za drobljenec potrebuješ:
60 g brezglutenske moke
40 g margarine
15 g sladkorja

Za preliv potrebuješ:
1 konzerva kokosovega mleka
vanilija

Stepeš trdi del kokosovega mleka (nujno daš najprej konzervo v hladilnik) in dodaš vanilijo. Serviraš skupaj z vročim kosom pite.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana