Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Bolognese omaka iz sončničnega drobljenca

Bolognese omaka iz sončničnega drobljenca
Napisala: Nina Jurišič 21. July 2020 1 min branja

Avtorica recepta: Anja @No smoothies, please

Sestavine za omako:
1 čebula, nasekljana
1-2 korenja, nasekljana
1 pest češnjevih paradižnikov, narezani
750 ml paradižnikove omake
76 g (ena embalaža) drobljenca iz sončničnih semen
Sol, poper, olivno olje in začimbe po okusu (jaz sem uporabila baziliko in sladko papriko)

Opis postopka:
Vse sestavine razen mezge in drobljenca prepraži. Prelij z mezgo, zmešaj in dodaj drobljenec. Kuhaj približno 15 minut. Sama nisem velika ljubiteljica brezglutenskih testenin, zato sem si poleg omake pripravila pire. Omaka je super za testenine, njoke ali kot osnova za lazanjo. 
.
ENGLISH RECIPE
For vegan bolognese sauce you will need: 
1 onion, diced
1-2 carrots, diced
1 handful cherry tomatoes, diced
750 ml tomato sauce
76 g sunflower seeds meal (one packaging)
Salt, pepper, olive oil, spices (i used basil and sweet paprika)

Saute everything except tomato sauce and meal. Add sauce, mix. Then add the meal. Cook for approximately 15 minutes. I'm not a big fan of gluten-free pasta so I served the sauce with potatoes but it goes well with pasta, gnocchi or you can use it for lasagna. 

 

Avtorica recepta: Anja@No smoothies, please

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana