Ideja za okusno in zdravo poletno kosilo ali večerjo! Odlično, zdravo, polno beljakovin in lahko.
Sestavine:
• 150g pisane kvinoje
• cvetača
• paprika
• kodrolistni ohrovt
• ½ čž timijana
• ½ čž dimljene paprike
• ½ čž česna v prahu
• himalajska sol in poper
Omaka:
• 100g indijskih oreščkov
• 1 ž kvasnih kosmičev
• por
• 1 čž limoninega soka
• 3dl vode
• 1 čž čičerikine moke
• himalajska sol in poper
Priprava:
• Najprej dobro operemo kvinojo in jo skuhamo v dvakratni količini vode. Ko kvinoja zavre, jo pustimo pokrito v posodi, da popije vso tekočino in tako postane rahla.
• Medtem operemo in narežemo vso zelenjavo in jo razporedimo po pekaču. Potresemo jo z začimbami in dobro premešamo skupaj z olivnim oljem.
• Indijske oreščke zavremo v malo vode, potem pa jih še z ostalimi sestavinami za omako v blenderju zmeljemo do gladkega.
• V pekač dodamo skuhano kvinojo, polijemo z omako in dobro premešamo.
• Pečemo v ogreti pečici na 200°C približno 25 minut, tako da zelenjava ostane še malo hrustljava
Dober tek!
#vegansko #zdravobrok #rastocajablana
Recept je nastal v sodelovanju z Darjo Tihelj