Brezplačna poštnina ob nakupu nad 50eur!
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Azijske mesne kroglice z rižem❤

❤Azijske mesne kroglice z rižem❤
Napisala: Sara Okorn 9. junij 2022 1 min branja

Ana Žontar Kristanc je pripravila odličen recept za izjemne azijske mesne kroglice z rižem.

Ana Žontar Kristanc je za nas pripravila odličen recept za izvrstne azijske mesne kroglice.

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 3-4 osebe

 
Sestavine za kroglice
♡ 1 žlica sezamovega olja (iz Rastoče Jablane)
♡ 500 gramov mešanega mesa
♡ 1 večje jajce
♡ 1 čajna žlička wok up začimbna paste (iz Rastoče Jablane) – Morm dopisat, da je ta pasta nekaj najboljšega! Vsekakor jo bom sama uporabljala v vseh azijskih receptih za bolj bogat okus.
♡ 70-80 gramov suhega belega kruha
♡ 1 dcl mleka
♡ 1/2 čajne žličke soli
 
Sestavine za omako
♡ 1 zvrhana žlica Riževe Genmai miso (za bolj intenziven okus omake) ali Shiro Miso (bolj nežni okus)
♡ 1 žlica agavinega sirupa ali svetlega medu (iz Rastoče Jablane)
♡ 1/2 čajne žličke suhega česna
čili v prahu ali čilijeva omaka – količina po okusu
♡ 1 čajna žlička wok up začimbna paste (iz Rastoče Jablane)
♡ 1 žlica kečapa (iz Rastoče Jablane)
♡ 1,5 dcl vode + čajna žlička riževega kisa (iz Rastoče Jablane) + čajna žlička koruznega škroba
♡ 1-2 žlice sezama (iz Rastoče Jablane)
♡ 1 mlada čebulica
Ideja za postrežbo
♡ basmati riž (iz Rastoče Jablane)
♡ azijski navadni ali riževi noodli
 
Postopek
1. Mleko zavremo. Vanj nadrobimo kruh, premešamo in pustimo da se ohladi. V posodi zmešamo meso, jajce, kruh in vse ostale sestavine razen olja. Pustimo stati nekih 10 minut.
 
2. Vmes v eni skledi zmešamo, miso pasto, agavin sirup, česen, dobra dva dcl vode, wok pasto, kečap in čili. V drugi skledi zmešamo vodo, škrob in kis za zgostitev omake. Mlado čebulico narežemo.
 
3. V ponvi na žlici olja počasi iz vseh strani popečemo oblikovane mesne kroglice. Ko so lepo popečene prilijemo najprej aromatično omako. Na srednjem do nižjem ognju počasi kuhamo in vmes vsake toliko časa pomešamo. Po okusu dosolimo, dodamo čili, sladkamo. Po nekih 5 minutah vmešamo pripravljeno tekočino za zgostitev. Pokuhamo da se zgosti.
 
4. Odstavimo, dodamo sezam in čebulico.
 
5. Postrežemo ob izbrani prilogi.
Pa dober tek!????‍????????‍????????
Draga Ana Žontar Kristanc zahvaljujemo se ti za recept in prečudovite fotografije.❤️
Deli z drugimi
Napisala: Sara Okorn Sem študentka Višje šole za živilstvo in prehrano. Fokus mojega življenja je zdrav slog prehranjevanja in življenja. Zanimajo me pripravki iz zelišč, prehranski dodatki ter veganska in vegetarijanska prehrana. Uživam v pisanju člankom medtem ko raziskujem nova področja, ki vam jih z veseljem predstavim.Uživajte z mano.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana